Kannabiksen siitepöly

Hieno, jauhemainen aine, jota tuottavat urospuolisen kannabiskasvin siittiösolut. Siitepölyä syntyy ja vapautuu uroskasveista siitepölypussien kautta, minkä jälkeen se lentää ilmassa ja pölyttää naaraskasveja. Naaras tuottaa sitten siemeniä, jotka sisältävät sekä uros- että naaraskasvin DNA:ta.

CBD Cannabis Pollen

MITÄ ON KANNABIKSEN SIITEPÖLY?

Kukkia tuottavat sekä uros- että naaraskannabiskasvit, mutta vain urokset tuottavat siitepölypusseja (ellei kasvi ole hermafrodiitti). Siitepöly vapautuu, kun urospuolinen kannabiskukka kasvaa ja kukkii. Siitepöly siirtyy helposti naaraskasvista toiseen ilman välityksellä, ja koska se on niin kevyttä, pienikin tuulahdus riittää levittämään sitä laajalle.

Kannabiskasvien siitepölyssä on kaikki geneettinen tieto, jota tarvitaan uusien siementen luomiseen. Kun urospuolinen siitepöly laskeutuu naaraspuolisen kasvin sukuelimeen (siittiöihin), naaraspuolinen kasvi hedelmöittyy, ja sen kukintoihin alkaa muodostua siemeniä. Näin syntyvät siemenet ovat geneettisesti erilainen risteymä molemmista vanhemmista.

ERILAISET KANNABIKSEN SIITEPÖLYLAJIT

Kannabiksen siitepöly uutetaan kasvin trikomeista, jotka kuumennetaan ja tiivistetään. Tämän toimenpiteen tuloksena saadaan lopputuote, joka on pientä kiveä muistuttavan pallon muotoinen.
Trikomeja on vaikea erottaa muista kasvin osista, kuten lehdistä ja kukista, lähellä päätä. Tämän vuoksi uuttomenetelmällä on merkittävä vaikutus tuotteen laatuun. On melko harvinaista törmätä heikkolaatuisiin tuotteisiin, joita ei voi tiivistää palloksi. Tämä johtuu siitä, että uutteessa on liikaa lehtien ja silmujen palasia. Kasvien valinta, uuttomenetelmä ja seulonnan laatu ovat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputuotteen laatuun. Alkuperäkasvilla on merkittävä vaikutus kannabispölyn laatuun ja lopulliseen koostumukseen.

MIHIN SIITEPÖLYÄ KÄYTETÄÄN?

Siemenet syntyvät siitepölystä. Siitepöly saa kannabiskasvit lisääntymään luonnossa. Kasvattajat voivat nyt luoda uusia lajikkeita tämän ansiosta. Jalostajat voivat luoda erillisiä ja ainutlaatuisia värejä, makuja ja tuoksuja risteyttämällä kaksi erillistä kantaa. Tämä tapahtuu hedelmöittämällä toisen kannan silmut toisen kannan siitepölyllä.

KASVIN SUKUPUOLEN TUNNISTAMINEN ENNEN KUKINTAA

Esikukat paljastavat, ovatko ne selvästi uroksia vai naaraita. Esikukat ilmestyvät niiden solmujen väliin, joista varren lehdet ja oksat lähtevät. Uroskasvin esikukka on siitepölypussi, joka kuljettaa siitepölyä, kun taas naaraskasvin esikukka on stigma, joka kerää siitepölyä. Siitepölypussit ovat pieniä, pallomaisia palloja, jotka kasvavat kasvin solmupisteissä. Stigmassa puolestaan on pieniä valkoisia tai vaaleanpunaisia karvoja, jotka versovat siitä.
Naaraskasvien esikukat voivat ensin muistuttaa siitepölypusseja, vaikka ne ovatkin hieman terävämpiä, joten anna kasveille vähintään 6 viikkoa aikaa ennen kuin päätät, mitkä niistä ovat hyödyllisiä ja mitkä eivät. Esikukat ilmestyvät ennen kuin ne alkavat hoitaa lisääntymistehtäviään, mutta niitä ei ole aina helppo havaita ihmissilmällä. Jos kasvien esikukat ovat todella pieniä, saatat joutua käyttämään pientä suurennuslasia määrittääksesi, ovatko ne siitepölypusseja vai stigmoja.

MITEN KÄYTTÄÄ KANNABIKSEN SIITEPÖLYÄ

Urospuolisia kannabiskasveja käytetään uusien kantojen jalostamiseen tai jalostustarkoituksiin. Siitepölyä voidaan kerätä, säilyttää ja käyttää naaraspuolisten kasvien pölyttämiseen uusien kantojen jalostamista varten.
Siitepölyä ruiskutetaan yleensä naaraskasvin kukintajakson puolivälissä. Siitepölyä on säilytettävä ilmatiiviissä astiassa kosteudelta, kuumuudelta ja valolta suojattuna enintään kolme kuukautta jääkaapissa tai vuoden ajan pakastimessa.
Anna siitepölyn lämmetä huoneenlämpöiseksi useita minuutteja ennen käyttöä. Siitepölyn pitäisi tuottaa siemeniä vajaassa viikossa, jos se levitetään pölytettävän kasvin silmuihin. Siementen kypsymisen pitäisi kestää 3-5 viikkoa.
Anna siemenellisten silmujen kuivua enintään kaksi viikkoa ennen siementen keräämistä ja kuivaa siemeniä vielä 3-4 viikkoa 60-70 °F:n lämpötilassa viileässä, kuivassa ja pimeässä ympäristössä. Sen jälkeen ne ovat valmiita itämään.

MITEN KERÄTÄ KANNABIKSEN SIITEPÖLYÄ

Siitepölyä voidaan kerätä urospuolisista kannabiskasveista kahdella tavalla.
Ensimmäinen vaihe on poistaa varovasti urospuolisten siitepölypussit, kun ne avautuvat, ja kuivattaa ne rasvanpitävällä paperilla tai foliolla ennen niiden sijoittamista vetoketjupussiin. Ravista pussia, jotta uroskukan siitepöly putoaa ulos. Jäljelle jäänyt kasvimateriaali voidaan sitten poistaa pinseteillä.

Toinen tapa on asettaa vetoketjullinen pussi suoraan uroskasvin avautuvien siitepölypussien päälle, sulkea pussi varren päälle ja ravistella tai napsauttaa oksaa siitepölyn keräämiseksi.

MITEN SÄILYTTÄÄ KANNABIKSEN SIITEPÖLYÄ
Kosteus on tärkein seikka kannabiksen siitepölyä säilytettäessä. Siitepöly itää ja muuttuu käyttökelvottomaksi, jos säilytysastiaan pääsee kosteutta.
Siitepölynjyvien suojaamiseksi ja säilyttämiseksi pussiin voidaan lisätä keittojauhoja. Pussissa oleva kosteus imeytyy jauhoihin. Jos lisäät siitepölyyn jauhoja, voit pakastaa sitä jopa vuoden ajan; varmista vain, että pussi on pakattu hyvään pakastepussiin tai -astiaan.
Jos olet huolissasi siitepölyn kosteudesta, voit aina laittaa sen kuivumaan ulos pariksi päiväksi ennen varastointia. Tämä olisi tehtävä paikassa, jossa tuulenhenkäys tai veto ei vie siitepölyä pois.

• Sulje kaikki ikkunat ja sammuta kaikki tuulettimet.
• Levitä siitepöly rasvatonta uunipaperia tai foliota käyttäen.
• Aseta lämpötila 20-24 °C:een ja suhteellinen kosteus 50-55 %:iin.
• Anna kuivua 24-48 tuntia pimeässä.
• Kerää lehdet puhtaalla harjalla ja säilytä ne ilmatiiviissä astiassa.

MAAILMANLAAJUINEN TOIMITUS ON LUOTETTAVA JA TURVALLINEN

Kun ostat CBD-tuotteitamme verkosta, sinulla on mahdollisuus saada tilauksesi toimitettua lähes kaikkialle maailmaan. Toimitamme kansainvälisesti vain hyvämaineisen kuljetusyhtiön kautta, joten voit tuntea olosi täysin turvalliseksi.

Jos etsit laadukkaita CBD-tuotteita, käy verkkokaupassamme ja selaa valikoimaamme. Jos tarvitset apua tietoon perustuvan päätöksen tekemisessä, lähetä meille viesti chatbotin kautta tai lähetä meille sähköpostia – tukitiimimme auttaa mielellään.