Kannabiksen siemenet

MITÄ OVAT KANNABIKSEN SIEMENET?

Kannabiksen siemenet ovat pieniä, soikeita kuivattuja hedelmiä, jotka ovat noin 3-4 mm pitkiä ja 1,5-2 mm leveitä. Niitä suojaa ohut kalvo, jota peittää paljon paksumpi kerros, joka on alkion suurin järjestelmä, joka peittää ja suojaa sitä.

 

Valkuainen on ravinnevarasto, joka pitää alkion terveenä itämiseen asti; se on myös siemenen ensimmäinen energianlähde, kun se alkaa kasvaa. Siemenen ytimessä on arvokas alkio, joka tuottaa uuden kasvin. Kasvit sisältävät geneettistä tietoa sekä neljä muuta komponenttia: sädekehän, hypokotyylin, sikiölehtien ja helmiäisen. Se osa siemenestä, josta syntyy juuret, tunnetaan nimellä alkiojuuri eli radikaali. Alkion aikana siemen koostuu hypokotyyleistä, ja kun siemen itää, sikiölehdet muodostavat lehdet.

CBD Cannabis seeds

KANNABIKSEN SIEMENTYYPIT

 

On tärkeää kasvattaa naaraskasveja, jos haluat kehittää kannabiksen siemeniä. Uroskasvi tuottaa vain siitepölyä, joka muiden kasvien pölyttämänä tuottaa siemeniä, joten ne ovat hyödyttömiä. Nuppusi tuottaa naaraskasvi. Jos siis kasvatat kannabista omaan käyttöön, tarvitset vain naaraspuolisia kannabiskasveja.

 

Markkinoilla on runsaasti kannabiksen siemeniä, joista valita. Pähkinänkuoressa nämä voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

 

TAVALLISET KANNABIKSEN SIEMENET

 

Tavallisista lähteistä saadut kannabiksen siemenet voivat olla joko urospuolisia tai naaraspuolisia. Jos tilaat esimerkiksi 10 tavallista kannabiksen siementä, et tiedä, tuleeko niistä steriilejä vai feminisoituneita, joten todennäköisyys sille, että niistä tulee uroksia tai naaraita, on luultavasti 5/5. Naaraskasvien kasvumahdollisuudet kasvavat, kun niitä kasvatetaan hyvissä olosuhteissa.

 

FEMINISOIDUT KANNABIKSEN SIEMENET

 

Se on geneettisesti muunnettu niin, että naispuolisia kasveja syntyy 97 prosenttia feminisoitujen kannabissiementen ajasta. Naaraspuoliset kannabiskasvit ovat ainoat, jotka tuottavat kukkia, mikä on etu. Urospuolisissa kannabiskasveissa ei ole kukkia, THC:tä on vähän, ja se saattaa jopa vaikuttaa naaraspuolisten kasvien huumaaviin vaikutuksiin. Naaraskannabiskasvi tuottaa merkittäviä määriä aktiivisia yhdisteitä, kuten THC:tä, CBD:tä, CBG:tä ja CBN:ää. Siemenet testataan perusteellisesti ja niitä viljellään edelleen ennen markkinoille saattamista, jotta varmistetaan, että kasvit ovat geneettisesti vakaita ja johdonmukaisia.

 

AUTOFLOWERING KANNABIKSEN SIEMENET

 

Rupturean kanssa risteytetyistä indica- ja sativa-kasveista tuotetaan autoflowering-siemeniä. Kannabiskasveja kasvatetaan alueilla, joilla kesä on lyhyt. Tämä aiheuttaa sen, että ruderalis-kasvi alkaa kukkia automaattisesti lyhyessä ajassa. (Tavallisesti kahden tai kolmen viikon kuluessa). Ruderalis-sukuun kuuluvia kasveja tavataan lähinnä Pohjois-Euroopassa, Venäjän federaatiossa sekä Kiinassa ja Mongoliassa. Tämä kasvi sisältää vähemmän THC:tä kuin indicat ja sativat, minkä vuoksi sitä risteytetään. Aina kun indica- tai sativa-kasvi risteytetään ruderalis-kasvin kanssa, tuloksena on nopeasti kukkiva muunnos, joka tuottaa runsaasti THC:tä.

 

MIKÄ ON KANNABISKLOONI?

 

Marihuanakasvin leikkausta kutsutaan kannabisklooniksi. Jotta varmistetaan, että se muodostaa juuria, se asetetaan kasvualustaan (kuten multaan tai kivivillaan). Voit ohjata leikkauksen kypsäksi kasviksi, kun se on juurtunut. Parasta on, että se on geneettisesti identtinen sen kasvin kanssa, josta se leikattiin.

 

Kannabiksen siemenet sisältävät molempien vanhempiensa geneettistä materiaalia, joka ilmenee monin eri tavoin. Kasvi voi esimerkiksi periä suurimman osan ominaisuuksistaan toiselta vanhemmalta. Toisaalta se voi olla yhdistelmä molemmista vanhemmista.

Yleensä ammattitaitoiset viljelijät istuttavat erilaisia siemeniä ja valitsevat parhaan kasvin. Sitten he ottavat pistokkaita tästä “mestarikasvista” ja kehittävät niistä marihuanan kukkia. He voivat jopa käyttää mestarikasvina toiselta kasvattajalta ostettua, hyväksi todettua kloonia.

 

MITKÄ TEKIJÄT JOHTAVAT LAADUKKAISIIN KANNABIKSEN SIEMENIIN?

 

Laadukkaisiin kannabiksen siemeniin ei vaikuta vain yksi tekijä, vaan myös seuraavat tekijät:

 

MATURITY

Siementen on oltava täysin kypsiä ennen käyttöä.

VARASTOINTI

Varmista, että siemenet säilytetään viileässä ja pimeässä. Ne voidaan joko pakastaa heti tai käyttää 12 kuukauden kuluessa. Muuten altistat siemenesi taudinaiheuttajille, jotka pilaavat ne.

GENETIIKKA

Vakiotuotos on paras, mitä voit odottaa ilman hyvää genetiikkaa. Joissakin tapauksissa kasvattajat risteyttävät korkealaatuisen naaraskasvin minkä tahansa saatavilla olevan uroskasvin kanssa myydäkseen siemeniään. Monet kasvit on stabiloitu tavalla, joka tuottaa useita fenotyyppejä. Parempi vaihtoehto on kasvattaa sisäsiitoslinjoja (IBL), joiden jäsenten välillä on vain vähän eroja. Valitettavasti tällaisia siemeniä on vaikea saada.

 

MITKÄ OVAT MERKKEJÄ SIITÄ, ETTÄ KANNABIKSEN SIEMEN ON ELINKELPOINEN?

 

On hyvin mahdollista, että löydät siemenen kannabiskukasta, jos käytät sitä tarpeeksi kauan. Halusitpa sitten yrittää itää siemenen heti tai säilyttää sen myöhempää käyttöä varten, sinun on ensin määritettävä, onko kannabissiemen itämiskelpoinen.

 

Kannabiksen elinkelpoiset siemenet ovat yleensä väriltään tummempia, harmaita, mustia ja/tai ruskeita. Hienossa kannabissiemenessä on yleensä tiikerijuova, joka kulkee sen läpi. Kannabissiemenen koskettaminen on toinen tapa määrittää, onko se elinkelpoinen (muista käyttää käsineitä, kun käsittelet kannabissiemeniä). Hyvän siemenen pitäisi kestää hieman painostusta. Jos siemen hajoaa, kun sitä painostetaan, se ei ole elinkelpoinen.

 

MITEN ITÄÄ KANNABIKSEN SIEMENIÄ?

 

Marihuanan siementen itäminen ei ole vaikeaa, mutta se vaatii huomiota yksityiskohtiin ja oikeanlaista ilmapiiriä. Itäminen vaatii oikean määrän kosteutta, oikean lämpötilan ja riittävästi valoa (auringonvaloa tai keinovaloa matalan intensiteetin kasvuvaloista).

 

Kannabiksen siemenen asettaminen kosteiden paperipyyhkeiden väliin (tunnetaan myös nimellä “paperipyyhkeiden itämismenetelmä”) on luultavasti helpoin ja kustannustehokkain tapa itää. Purista ylimääräinen vesi pois, kun olet lisännyt paperipyyhkeisiin hieman vettä.

 

Paperipyyhkeiden tulee olla kosteita, mutta ei tippuvan märkiä. Aseta siemenet kosteiden paperipyyhkeiden väliin voileipäpussiin, jotta kosteus pysyy sisällä, ja aseta se ikkunalaudalle, jossa se saa hieman mutta ei liikaa valoa. Pidä paperipyyhkeet kosteina, kunnes kannabiksen siemenet ovat itäneet ja valmiita istutettaviksi.

 

Jos tila on liian kylmä (alle 55 celsiusastetta), harkitse lämmitysmaton käyttöä, jota saa useimpien tavaratalojen puutarhaosastolta. Paperipyyhemenetelmä onnistuu hyvin, kunhan viljelijä valvoo prosessia, kunnes siemenet ovat itäneet ja valmiita istutettavaksi ruukkumultaan, turvepelletteihin tai muuhun kasvualustaan.

 

Erilaisia tuotteita, kuten “quick rooters”, voidaan käyttää itämistekniikoissa, vaikka ne ovatkin kalliimpia kuin paperipyyhemenetelmä.

 

MITEN SÄILYTTÄÄ KANNABIKSEN SIEMENIÄ

 

Siementoimittajat tyhjiöpaketoivat ja pakastavat siemeniä toisinaan pitkäaikaista varastointia varten, kun taas hollantilaisissa myymälöissä kaupallisesti saatavilla olevat siemenet myydään pienissä muovipulloissa huoneenlämmössä ja alhaisessa kosteudessa (6-12 prosenttia).

 

Siementen varastoinnin tärkeimmät viholliset ovat kosteus ja valo. Siemeniä voidaan säilyttää jopa kaksi vuotta kaoottisimmissakin olosuhteissa. Lattialta pyyhittyjen tai laatikon pohjalta löytyneiden marihuanan siementen tiedetään itävän ja kasvavan terveiksi nuoriksi kasveiksi.

 

KUINKA MONTA SIEMENTÄ MINUN PITÄISI OSTAA?

 

Voit tyytyä ostamaan yhden tai kaksi pakkausta kerrallaan, jos aiot kasvattaa vain muutaman kasvin omaan kulutukseen. Koska useimmat kaupallisesti saatavilla olevat marihuanan siemenet tulevat 10 tai useamman siemenen nipuissa, 10-20 siementä pitäisi riittää tuottamaan terveen sadon, vaikka muutama siemen epäonnistuisikin. Tämä on lähtökohta pienen mittakaavan yksityiselle viljelylle; suurempien yritysten tulisi skaalautua vastaavasti.

MITEN OSTAA KANNABIKSEN SIEMENIÄ?

 

Lukuisat siemenpankit verkossa myyvät kannabiksen siemeniä, mutta siementen tuominen Yhdysvaltoihin on laitonta, joten kaikki siemenet, jotka tulli löytää paketeista tai henkilöstä, takavarikoidaan. Siemeniä voi ostaa apteekeista laillisissa ja lääkkeellisissä osavaltioissa.